Strand zoeken met Garrett MD

Na de vele vragen hoe je moet strand zoeken zonder storing, hier de uitleg.

Men begint zoals op de afbeelding bij lijn NUMMER.1 voer je grondbalans uit, met de sense vol open, loop dan van links naar rechts en weer terug  dus je maakt als het ware een vak +- 25 meter waar je gaat zoeken van links naar rechts en overlap de baan met een halve meter.

Sleep bijvoorbeeld een schep achter je aan om een spoor te trekken zodat je weet waar je gelopen hebt. Heb je het vak klaar, doe je het volgend vak enzovoort enzovoort.

Bij NUMMER.2 begint het natte zoute gedeelte daar voer je weer een grondbalans uit, stoort hij dan een beetje doe dan 1 of 2 streepjes van de sense af en opnieuw grondbalans uitvoeren.

Bij NUMMER.3 begint de branding daar voer je weer grondbalans uit en je zorgt ervoor dat je ook boven het water grondbalans doet en de sense eventueel ook weer als hij stoort iets terug zetten, zonder storing de sense volledig open gebruiken .

Dat is de manier van strand zoeken zoals ik het doe, gebruik altijd je hoofdtelefoon zodat je andere strand gebruikers niet tot last bent. En maak de gaten weer dicht.

Bij teveel storing wissel dan frequentie ( F1 t/m F4 ) als het erop zit, zodat je de sense voldoende open kan zetten.

Tip van team member Opa Marcello.😉👍